세미나

[Seminar] Origami: A novel way to tailoring mechanical properties in materials and structures

관리자 2021.03.24

Abstract :
 Advanced materials and structures are a key enabling technology in many engineering fields. In this talk, I will demonstrate how origami can be used as a design principle to realize such advanced material/structural systems. Specifically, I will show some examples of tailoring mechanical properties at will, such as auxeticity, stiffness, and stability, by using origami architectures. Computational simulation and experimental demonstration results will be presented along with the discussion on the target engineering applications, e.g., deployable structures, reconfigurable material systems, and impact absorbers. I will also touch briefly upon robotics and mechanical logic gate applications.

Biosketch :
Jinkyu Yang is an Associate Professor in Aeronautics & Astronautics at the University of Washington. He received his Ph.D. degree in Aeronautics and Astronautics from Stanford University (2005) and BS degree in Aerospace Engineering from KAIST (2000). His research has been directed towards developing novel engineered materials and structures, e.g., metamaterials, phononic crystals, and nonconventional composites, for aerospace and mechanical applications. His research has been featured in news media, such as Reuters, NSF News, and U.S. Public Broadcasting Service, and he has received the NSF CAREER, University of South Carolina’s Rising Star, and Samsung Think Tank Team Awards.

문의 : 기계공학과 박 인 규 교수 (Tel : 7922)